• Adaptační kurz 6. ročníků
      • Adaptační kurz 6. ročníků

      • 16.09.2022 17:32
      •  Přechod z prvního stupně na druhý, změna vyučujících a nové prostředí, můžou vzbuzovat obavy, proto jsme pro žáky 6. ročníků přiravili adaptační program, díky kterému šesťáci společně s třídními učiteli nastartovali nový školní rok.
      • Adaptační kurz probíhal ve dnech 2.- 8.9.2022 a jeho cílem bylo vzájemné poznávání žáků mezi sebou, třídními učiteli a asistenty pedagoga, zdravé budování nově utvořených kolektivů. Žáci se měli možnost vzájemně seznámit, navázat komunikaci a spolupráci při řešení společných úkolů. A hlavně, odbourat obavy a do začínajícího školního roku si nechat jen příjemná očekávání.

         Adaptační týden probíhal v několika fázích, nejprve se žáci seznamovali ve svých kmenových třídách, poté vzájemně napříč všemi šestými třídami. Program se díky teplým zářiovým dnům odehrával převážně ve venkovním prostředí. Společně jsme navštívili park Michalov, Školní kopec, hřiště KMK, kde jsme se věnovali tvůrčím činnostem, sportovním aktivitám, vzájemné spolupráci i porozumění. Ve škole zase žáky čekala netradiční „strašidelná“ večerní procházka školou, kdy si žáci 9. ročníku pro šesťáky připravili program. Šesťáky tak čekaly úkoly jako poznávání vůní ve Strašidelné chýši nebo poznávání tajemných předmětů po hmatu. Ale také opékání špekáčků a večerní letní kino s popcornem a pizzou. A aby naši školu šesťáci poznali ve všech podobách, tedy i v noci, tak v ní předposlední den adaptačního kurzu přespali.

        Děkujeme všem zúčastněným žákům za svědomité plnění všech výzev, které jim adaptační kurz přinesl. Pevně věříme, že si příjemnou atmosféru velmi užili a bude je nadále provázet po celou dobu studia.

         

         

        Adaptační kurz očima žáků 6.B

         Náš adaptační kurz začal v pátek ráno, kde jsme se všichni seznámili ve třídě. Byli jsme moc rádi, protože je nás ve třídě spousta nových spolužáků z jiné školy. Už po pátku jsme mohli říci, že víme, jak se jmenují všichni naši spolužáci, jaké je baví předměty, mají oblíbené barvy a na co se v letošním roce těší nejvíce.

         V pondělí jsme šli do parku Michalov. Tam nás čekaly různé aktivity. Nejtěžší pro nás asi bylo psaní jednou tužkou. Ta měla tolik provázků jako je nás žáků ve třídě a my jsme ní měli napsat nějaké heslo. Museli jsme se vzájemně domluvit a spolupracovat. Když jsem se u toho domlouvali, nebylo to tolik těžké, jak se na začátku zdálo. Jako třídy jsme soutěžili v tom, kdo za pomoci třídního učitele přenese v kelímku na šátku co nejvíce vody ke svému asistentovi pedagoga. Vyhrála 6. C. Ve středu jsme vyrazili na školní kopec. Ráno jsme si nechali věci ve škole a šli jsme. Hráli jsme různé hry. Hodně nás bavila ta, kde jsme měli poznat písničky. Výherci pak mohli vymyslet další soutěž pro všechny. Ten samý den jsme odpoledne hráli hry na dvoře školy, třeba lidské pexeso, to bylo zábavné, protože je těžké si zapamatovat, kdo je jaká karta a je u toho hodně zábavy. Opékali jsme špekáčky a šli na strašidelnou stezku školou. Nikdo se moc nebál, spíš to byla velká sranda. Večer jsme měli letní kino ve školním altánu. Pak už jsme byli tak unavení, že jsme šli rovnou spát.

         Adaptační kurz trval čtyři dny a měli jsme se na něm všichni seznámit. A to se povedlo. Nejvíce se nám líbil školní kopec, letní kino, opékání špekáčků, strašidelná procházka školou a sportovní aktivity. Myslíme si, že příprava dala velkou práci. A taky si myslíme, že se celá akce vydařila. Děkujeme.

        Třída 6.B

        Fotogalerie:

         

         

      • Zpět na seznam článků
    • Kontakty

      • Základní škola J. A. Komenského a MŠ, Přerov - Předmostí, Hranická 14
      • +420 581 211 739
      • Hranická 425/14, 751 24 Přerov, Přerov II - Předmostí 751 24 Přerov Czech Republic
      • ICT Koordinátor
    • Přihlášení